Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus

Ammatillisella kuntoutuksella saavutat parempaa työkykyä ja lisäät ammatillisia valmiuksia

Työeläke- ja vakuutusyhtiöiden asiakkaana voit saada ammatillisen kuntoutuksen palveluita. Kuntoutus voidaan toteuttaa joko nykyisellä työnantajallasi tai uuden työnantajan palveluksessa.

Voit myös hankkia ammatillisen kuntoutuksen avulla lisää ammatillisia valmiuksia kouluttautumalla uuteen ammattiin. Ammatillinen kuntoutus voi olla myös vaihtoehto, jos olet saanut hylkäävän päätöksen työkyvyttömyyseläkkeestä.

Mahdollisuudesta ammatilliseen kuntoutukseen on hyvä keskustella työterveyslääkärin tai hoitavan lääkärin kanssa. Lisätietoa saat myös omalta työeläke- tai vakuutusyhtiöltäsi.

Palvelumme

Alkukartoitus: Lähtösysäys ammatillisen kuntoutuksen suunnittelulle, jonka avulla löydät  oikean etenemisreitin takaisin työelämään.

Työkokeilu: Työkyvyn ja työtehtävien soveltavuuden kartoitus. Kesto sovitaan yksilöllisesti, ja kokeilu voi mahdollisesti jatkua esimerkiksi työhönvalmennuksella. Työhönvalmennus on nopea, joustava ja työelämälähtöinen keino kouluttautua uuteen ammattiin.

Yksilöllinen yrittäjävalmennus: Kun terveydentilasi vaatii yritystoiminnan muutosta tai haluat palata työelämään yrittäjätoiminnan avulla.

Työ- ja koulutussuunnitelma: Realistinen ja työelämälähtöinen suunnitelma, jonka rakennamme erilaisia osaamis- ja ammattitaitokartoituksia hyödyntäen.

Valmennuskeskustelut: Kun tarvitset ammatillisen suunnitelman etenemiseen erityistä tukea.

Oppimisvalmiuksien kartoitus: Tarvittaessa selvitämme oppimisvalmiutesi ja soveltuvuutesi koulutussuunnitelmaa varten.

Tilaajalle

Ammatillisen kuntoutuksen palvelut on kehitetty yhdistämällä työeläkekuntoutuksen sekä koulutus- ja uravalmennuspalveluiden osaaminen. Uravalmentajamme ovat osaavia ja kokeneita asiantuntijoita ja valmennustuloksemme ovat erinomaiset. Palvelemme yksilöllisesti, tuloksellisesti ja nopeasti 22 paikkakunnalla. Kuntoutuja pääsee palveluihimme viikon sisällä toimeksiannosta.

Kysy lisää

Pia Palotie
Puh. 050 467 8782
pia.palotie(at)valmennuskeskus.fi

Tavoite

  • auttaa henkilöitä palaamaan työelämään tai jatkamaan työelämässä ammatillisen kuntoutuksen palveluiden avulla

Kohderyhmä

  • henkilöt, joiden työssä jatkamista vaikeuttaa sairaus tai vamma
  • henkilöt, jotka ovat palaamassa työhön pitkän sairausloman jälkeen