Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Uusia mahdollisuuksia – Free kevytyrittäjyys

Uusia mahdollisuuksia – Free kevytyrittäjyys

Usein työhönvalmennus-, urasuunnittelussa oleva asiakas on miettinyt, tai miettii kevytyrittäjyyttä yhtenä itsensä työllistämisen uutena mahdollisuutena, ja vaihtoehtona.

Työhönvalmennuksessa yleisimmät kysymykset kevytyrittäjyydestä liittyvät asiakkaiden toiveisiin kevytyrittäjyyttä koskevasta infosta. Kevytyrittäjyydestä tiedetään jonkun verran yleisesti, mutta kevytyrittäjyyden linkki työllistämisen yhdeksi vaihtoehdoksi, mm. omien palveluiden tarjoaminen, oman osaamisen tunnistaminen sekä -markkinointi, ovat kynnyksiä monelle asiakkaalle, ja tällaisessa tapauksessa työhönvalmennuksessa asiakkaan toiveesta voidaan tehdä työhönvalmennuksen lisäsatsaus, eli lisätä asiakkaan työhönvalmennuksen tavoitteeksi kevytyrittäjyyttä koskeva oman osaamisen markkinointi.

 

Ammatillisen kuntoutuksen, työkykyrajoitteisten asiakkaiden kohdalla, niin sanottu harrastusluonteinen hyvänmielen lisätyö, eli tilapäinen työskentely oman kalenterin, ja itsensä hoitamisen ohella, voidaan myös ajatella osallisuuden sekä ammatti-identiteetin ylläpitämisen- sekä vahvistamisen näkökulmasta.

 

Työttömän työnhakijan tai ammatillisen kuntoutuksen suunnittelussa olevan asiakkaan, vaihtoehtojen listalle esimerkiksi työttömän toimeksiannon tekeminen, jolloin kevytyrittäjyys on ketterä tapa lisätä tilapäisiä ansioita. Lisäksi kevytyrittäjyydestä saama toimeksiantosuhteinen tulo, mahdollisesti sovitellaan työttömyysetuuden kanssa.

 

Free tulossa esittelemään toimintaa 10.6.2021.

 

Työhyvinvointia, työtehokkuutta, työniloa & yksilöllisiä työllistämisen ratkaisuja toivottaen

Uravalmentaja, Pauliina Fontell