Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Harjoittelijat äänessä

Harjoittelijat äänessä

Valmennuskeskus Publicilla aloittaa puolen vuoden välein kaksi uutta harjoittelijaa; toimistoharjoittelija sekä viestinnän- ja markkinoinnin harjoittelija. Tämän syksyn harjoittelijat ovat puolessavälissä taipalettaan, ja haluavat jakaa fiiliksiään sekä odotuksiaan harjoittelusta.

Aurora Vatanen, toimistoharjoittelija

”Moikka! Olen Aurora Vatanen, 23-vuotias nuori nainen Helsingistä. Opiskelen tällä hetkellä neljättä vuotta Metropolian ammattikorkeakoulun liiketalouden tutkinto-ohjelmassa. Opinnoissani olen suuntautunut esimiestyöhön, työyhteisön kehittämiseen sekä liikejuridiikkaan.

Työtehtäväni vaihtelevat päivittäin, mutta pääosin päiväni koostuvat valmennuksien kutsujen lähettämisestä, koulutusraporttien tekemisestä, valmennusilmoittautumisten kirjaamisesta, valmentajille ja valmennettaville erilaisten tarvikkeiden postittamisesta, Moodle-käyttäjien ylläpidosta (kuten tunnuksien luomisesta ja tietojen päivittämisestä) sekä kaikkien mahdollisten juoksevien asioiden hoitamisesta. Lisäksi olen kirjoittamassa opinnäytetyötäni Publicille.

Vapaa-aikaani käytän mielelläni erilaisissa kulttuuririennoissa. Töiden jälkeen tykkään rentoutua kotona kissani Elliotin kanssa leffoja, dokumentteja tai tv-ohjelmia katsoen. Tämän hetken suosikkejamme ovat Big Brother Suomi -ohjelma sekä toisesta maailmansodasta kertovat dokumentit.

Publicissa olen jo nyt oppinut hurjasti toimistotyön eri aspekteista sekä olemaan itsevarma työntekijä. Meillä on superihana tiimi, jossa kaikki tsemppaavat toisiaan. Työkavereiden kanssa on helppo jakaa sekä ilot että surut.

Odotan syksyn ja loppuharjoittelun olevan työntäyteistä ja palkitsevaa aikaa. Olen varma, että pääsen vielä oppimaan monia uusia asioita työelämään ja yritysmaailmaan liittyen, joita voin hyödyntää tulevaisuudessa niin töissä kuin opintojanikin silmällä pitäen.”

 

Maria Simula, viestinnän ja markkinoinnin harjoittelija

”Odotin tätä syksyä ja harjoittelun alkua kuin kuuta nousevaa, sillä olen jo pitkään halunnut saada enemmän kokemusta viestintätehtävistä ja uusia näkökulmia tehokkaaseen markkinoitiin. Minulta löytyy aikaisempaa kokemusta tiedottajan tehtävistä opiskelijajärjestöistä, ja erilaiset viestinnän tehtävät kiinnostavat minua erityisen paljon. Olen valmistunut poliittisen historian kandidaatiksi Helsingin yliopistosta, ja aloitin syksyllä kansainvälisessä maisteriohjelmassa nimeltä Global Politics and Communication. Harjoittelu Valmennuskeskus Publicilla on osa opintojani.

Tähän mennessä olen päässyt suunnittelemaan postauksia sosiaaliseen mediaan ja toteuttamaan erilaisten valmennusten markkinointia. Olen päässyt suunnittelemaan Valmennuskeskus Publicin koronaohjeistusta, mikä on ajankohtaisuudessaan ollut mielenkiintoinen työtehtävä. Olen päässyt myös suunnittelemaan ja toteuttamaan valmennusten esitteitä ja luomaan sisältöä nettisivuille. Vaikka työtehtävät ovat suurimmaksi osaksi itsenäisiä, pääsee työtehtävien puitteissa myös tekemisiin työkavereiden kanssa. Työ ei onneksi ole yksinäistä puurtamista!

Erilaiset tietotekniset taidot ovat tulleet tehtävässä tutuiksi, ja jo nyt olen oppinut todella paljon. Tehtävässä on saanut opetella muun muassa Photoshopin ja WordPressin käyttöä sekä sosiaalisen median kautta tehtävää markkinointia. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia ja tarjonneet haastetta!

Toimistolla meillä on aina rento ja välitön tunnelma. Muut työntekijät ovat ottaneet meidät todella lämpimästi vastaan ja auttaneet aina tarvittaessa. Avokonttorissa työskennellessä tulee nähtyä – ja kuultua – työkavereita paljon, mikä on tässä porukassa vain plussaa! Huumoria ja vauhdikkaita hetkiä ei työpäivistä puutu.

Odotan innolla mitä harjoittelu tuo vielä tullessaan!”