Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Yrittäjäboostista rohkaisua ja hyviä ideoita

Yrittäjäboostista rohkaisua ja hyviä ideoita

 

 Liiketoimintasuunnitelmastani tuli oman valmentajan avulla niin hyvä, että sain sillä starttirahan. Ilman Valmennuskeskus Publicin ja valmentajani apua ja kannustusta en olisi saanut perustettua koko yritystä, kertoo kuvataiteilija ja muotoilija Marika Viskari.

Osallistuin Yrittäjyysboostin molempiin osiin ja valitsin palvelun tarjoajakseni Valmennuskeskus Publicin. Molemmilla kerroilla valmentajani oli Jari Halonen.

Yrittäjyysboosti 1.0 rohkaisi aloittamaan

Onnekseni huomasin ilmoituksen Yrittäjyysboostista TE-toimiston uutiskirjeestä.

Minulla ei ollut vielä omaa yritystä ennen osallistumista Yrittäjyysboosti 1.0:aan. Kaipasin selkeää käytännön tietoa, olisiko liikeideassani tarpeeksi järkeä toteutettavaksi ja kuinka käytännössä aloitan yritystoiminnan. Ennen kaikkea halusin rohkaisua päätöksen tekemiseen.

Halusin myös, että tuleva valmentajani ymmärtäisi juuri minun toimialaani. Valitessani valmentajaa luin kuvauksista, että Jarilla on kokemusta korumuotoilualasta ja yrittäjyydestä. Ajattelin, että hän ymmärtää taideteollisuusalasta ja yrittäjyydestä omakohtaisesti – näin myös oli.

1.0 boostissa keskityimme liiketoimintasuunnitelman hiomiseen ja liikeidean tarkentamiseen. Selvitimme myös tärkeitä käytännön asioita yrityksen perustamiseen liittyen.

Liiketoimintasuunnitelmastani tuli oman valmentajan avulla niin hyvä, että sain sillä starttirahan ja myöhemmin vielä jatkonkin starttirahalle.

Kuva: Emma Auvinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyviä ideoita asiakashankintaan

Kun aloitin Yrittäjyysboosti 2.0:n, minulla oli vuosi toiminimiyrittäjyyttä takana. Valmennuksessa keskityttiin yritystoiminnan kehittämiseen, toiminnan vahvistamiseen ja erityisesti asiakashankintaan.

Valmentaja opetti minulle hyviä käytännön työkaluja, joilla saada lisää asiakkaita. Rakensimme mm. nettikyselyn, joka on edelleen tärkeä asiakashankinnan työkalu minulle. En olisi keksinyt sitä itse enkä olisi mitenkään pystynyt tekemään sitä ilman valmentajani apua.

Olin käynyt ennen näitä valmennuksia toisen kurssijärjestäjän kuuden viikon mittaisen yrittäjäkurssin. Tämä kurssi oli suuri pettymys. Opetus käsitteli yleisluontoisesti yritysten verotusta ja muuta byrokratiaa. Kurssiin ei kuulunut henkilökohtaista neuvontaa noin tuntia enempää. Kukaan ei ymmärtänyt toimialastani. Kurssin lopuksi minulle todettiin, ettei minun kannata edes perustaa yritystä, ainoastaan liittyä mahdollisesti osuuskuntaan.

Edellinen kurssi ja Yrittäjyysboostit olivat kuin eri planeetoilta. Toisessa lytättiin ja idea tapettiin. Yrittäjyysboosteissa rohkaistiin ja keskityttiin juuri minun asioihini henkilökohtaisesti ja kasvotusten.

Tärkeä henkinen valmennus

Valmennuksen yksi parhaista puolista oli henkinen valmennus. Se on sellaista, mitä yrittäjyysoppaista ja yleiskursseilta ei saa. Yrittäjyys on kuin urheilusuoritus. Henkinen kantti on se, joka ratkaisee, jaksaako viimeiset kilometrit vai ei.

Ilman Valmennuskeskus Publicin ja valmentajani Jarin apua en olisi saanut perustettua koko yritystä. Niin tärkeäksi koin rohkaisun, jota valmennuksista sain.

Tulin alusta asti erinomaisesti toimeen valmentajani kanssa. Hän tuntui kuin ystävältä. Keskustelimme paljon yrittämisestä ja usein myös monesta muustakin työhön vaikuttavasta, kuten elämäntilanteesta. Pallottelimme ideoita. Välillä nauroimme ääneen.

Keskusteluista kertyi yrittäjän työkalupakkiini uusia ideoita ja oivalluksia: uusia paikkoja ja tilanteita, joissa voin myydä tuotteitani, uusia tapoja saada asiakkaita ja käytännön vinkkejä kirjanpitoon. Sain lisäksi apua mm. myyntityöhön, markkinointiin, verotusasioihin, verkostoitumiseen ja oman ammatti-identiteetin rakentamiseen. Jokaiselta valmennuskerralta sai paljon rohkaisua, kuinka päästä eteenpäin ja kehittää toimintaa.

Suosittelen vahvasti Valmennuskeskus Publicin yrittäjävalmennusta kaikille, jotka tarvitsevat omalle yritysidealle räätälöityä apua, neuvontaa ja rohkaisua huippuammattilaisten ohjauksessa.

 

Marika Viskari

Kuvataiteilija ja muotoilija, Kangasala

www.marikaviskari.com

Yrittäjyysboosti 1.0 ja 2.0 toteutettiin yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimiston kanssa.