Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Valmennuskeskus Publicin henkilöstötyytyväisyyskysely

Valmennuskeskus Publicin henkilöstötyytyväisyyskysely

Minulta usein kysytään missä meillä konkreettisesti näkyy se, että olemme perheyhtiö? En vastaa tähän kliseisesti, että perheyhtiön kvartaali on 25 vuotta. Enkä kerro mitään talvisotatarinaa miten yrityksemme alkoi isovanhempieni autotallista (joka tosin pitää paikkaansa). Vastaukseni kuuluu, että ensisijaisesti perheyhtiötaustamme näkyy siinä, että meillä tärkeimpiä tavoitteita on henkilöstön tyytyväisyys ja hyvinvointi. Täydellisiä emme ole, mutta olemme ylpeitä meidän henkilöstötyytyväisyydestä ja pitkäaikaisista työsuhteista. Valmennuskurssitoiminnassamme meillä on useita henkilöitä, jotka ovat tehneet ovat olleet meillä työsuhteessa yli 20 vuotta. Kymmenen vuoden työsuhteen jälkeen pääsee ”kymppikerhoon”, jossa on useita kymmeniä henkilöitä.

Työeläkeyhtiömme Varma teki henkilöstöllemme työhyvinvointikyselyn touko-kesäkuussa 2019. Vastaajia kyselyssä oli 59 henkeä. Kyselyssä tutkitaan työhyvinvointia neljän osa-alueen osalta: 1) strategia, tavoitteet ja toiminta, 2) osaaminen ja työyhteisö, 3) johtaminen ja motivaatio sekä 4) terveys ja elämäntilanne.

Arvosanalla 0=huono – 10=hyvä, työtyytyväisyyden keskiarvo oli 8,54. Erityisen ylpeitä olimme NPS-luvusta eli kuinka moni suosittelisi meitä työnantajana. Luku oli meillä 64,41. Pidämme tätä lukua erittäin hyvänä, sillä suosittelijoiksi lasketaan vain ne, jotka antavat meille arvosanan 9 tai 10. Muita pidetään neutraaleina tai arvostelijoina.

Nämä luvut kertovat, että emme ole täydellinen työnantaja, mutta jotain olemme tehneet oikein 44 vuoden aikana. Alallamme on paljon lyhytjänteisiä projekteja ja tätä kautta määräaikaisia työsuhteita. Olemme pyrkineet vaikuttamaan siihen, että työllisyyspalveluita vietäisiin eteenpäin pidemmillä kilpailutuksilla ja sopimuksilla, jolloin voisimme tarjota pidempiä työsuhteita ja pitkäjänteisempää toiminnan kehittämistä.

Kaikilla aloilla varmaan sanotaan, että henkilöstö on kriittisin ja tärkein menestystekijämme, mutta meillä tämä näkyy arjessa joka päivä. Riippumatta miten hienot strategiat, powerpointit ja visiot meillä on, niin meidän henkilöstön jokapäiväinen valmennus- ja koulutustyö asiakkaiden kanssa on se, mistä laatu, asiakastyytyväisyys ja tulokset syntyvät. Me uskomme siihen, että me pärjäämme tulevaisuudessa vain jos jatkossakin alamme parhaat työntekijät haluavat meille töihin.

Antti Kasanen, varatoimitusjohtaja, Valmennuskeskus Public