Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Uravalmennusten anti osallistujille

Uravalmennusten anti osallistujille

Oulussa on toteutettu kirjoittamishetkellä kaksi uravalmennusryhmää, kolmas uravalmennusryhmä on parhaillaan käynnissä Raahessa. Loppuneiden ryhmävalmennusten osalta yksilöohjaukset pyörivät täydellä teholla.

Valmennukseen osallistujien palautteen mukaan valmennukseen osallistumisen parasta antia oli se, että moni koki saaneensa ”uutta buustia” työnhakuun. Osa kiitteli sitä, että osaamisen tunnistamisen teemoihin paneuduttiin ja autettiin sanoittamaan oma osaaminen. Valmennukseen osallistujat ovat olleet tyytyväisiä myös ryhmästä saamaansa tsemppaukseen ja tukeen. Lisäksi useat osallistujat kokivat mielenkiintoisina kuulla toisten osallistujien uratarinoita.

Valmennusten päätyttyä osallistujat ovat saavuttaneet konkreettisia askeleita kohti omaa unelmatyötään; osa osallistujista on aloittanut koulutuksessa ja monet ovat työllistyneet. Niiden osalta, joiden motivaationa tulla uravalmennukseen oli oman urasuunnitelman selkeyttäminen, on saatu seuraavat konkreettiset askeleet yhdessä mietittyä. Uravalmennukseen osallistujat ovat kokeneet hyödylliseksi sen, että ovat saaneet yhdessä valmentajan kanssa pohtia rauhassa omaa tilannettaan ja miettiä erilaisia tapoja saavuttaa oma unelmatyö.

Nykyään on tarjolla erittäin paljon erilaisia vaihtoehtoja uudelleenkouluttautumiseen tai työllistymiseen, mikä on erittäin hyvä asia; mahdollisuuksia löytyy! Lukuisat vaihtoehdot ja esimerkiksi vuosien aikana muuttuneet koulutuksien hakumenetelmät tuovat kuitenkin haastetta, sillä osallistujilla ei ole juurikaan tietoa kaikista niistä vaihtoehdoista, joita heillä olisi työllistymisensä tueksi mahdollista hyödyntää.  Tällaisessa erilaisten vaihtoehtojen mietinnässä valmentaja toimii konkreettisena tukena ja apuna. Työllistymiseen liittyen useilla työnhakijoilla on käytössä vain muutamia työnhakukanavia, kun mahdollisuuksia laajentaa työnhakua myös muihin työnhakukanaviin olisi tarjolla useita. Työnhakuväylien laajentamisessa ja mahdollisuuksille silmien aukaisussa uravalmennus toimii tehokkaana tukena.

Valmentajan paras palkka on asiakkaan onnistuminen ja eteenpäin meneminen. Lisäksi valmentajaa ilahduttaa aina se, kun asiakkaan silmät avautuvat ja hän huomaa oman kokonaispotentiaalinsa ja sen, miten paljon osaamista, taitoja ja vahvuuksia hänellä oikeastaan onkaan. Jos koet, että tarvitset apua työnhaussa, koulutusvaihtoehtojen miettimisessä tai ylipäänsä urasuunnittelussa, toivon näkeväni sinut seuraavassa alkavassa uravalmennusryhmässä. Tehdään yhdessä unelmista totta!

 

Sanna Voutilainen

Projektipäällikkö ja uravalmentaja, Pohjois-Pohjanmaa

Valmennuskeskus Public