Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Lähtölaskenta uravalmennusten alkuun alkaa

Lähtölaskenta uravalmennusten alkuun alkaa

Ensimmäinen uravalmennus Pohjois-Pohjanmaalla Oulussa starttaa 25.2.2019. Aamukampa kutistuu koko ajan ja ajatukset täyttää innostunut odotus; kohta päästään tositoimiin!

Kenelle uravalmennus sitten sopii ja kannattaisiko sellaiseen osallistua? Uravalmennus sopii sinulle, joka haluat tukea ja apua oman urapolkusi suunnittelemiseen. Urapolun hahmottaminen vaatii usein oman osaamisen tunnistamista, mahdollista osaamisen täydentämisen tunnistamista, koulutusvaihtoehtojen selkeyttämistä, työnhakutaitojen parantamista, työmarkkinatietoutta sekä keinoja ja väyliä monikanavaiseen työnhakuun. Jokaisen työllistymispolku on yksilöllinen; yksi haluaa uudelleen kouluttautua, toinen tarvitsee lyhyen osaamista täydentävän koulutuksen, kolmas on valmis suoraan työmarkkinoille, mutta tarvitsee tukea työnhakuun tai työnhakuasiakirjojen tsekkaamista ja tsemppausta työnhaussa.

Uravalmennuksen aikana mietitään, minkälaista tukea juuri sinä tarvitset ja haluat oman työllistymispolkusi hahmottamiseen ja konkreettiseen toteuttamiseen. Lisäksi saat tueksesi myös uravalmennusryhmän kollektiivisen tuen, kannustuksen ja tsemppauksen. Ryhmävalmennuksissamme on hyvä ja kannustava henki. Toisten työnhakijoiden ja eri alojen ammattilaisten tarinoiden kautta saatat saada uusia oivalluksia myös omaa tilannettasi ajatellen. Lisäksi valmennuksissa saat uusia jäseniä omaan verkostoosi ja sitä kautta uusia mahdollisuuksia voi avautua tavalla, jota ei etukäteen voi ennustaa. Ryhmävalmennustemme osallistujat ovat kuvanneet ryhmien eduksi myös vertaistuen saamista. Uravalmennukset toteutetaan ryhmämuotoisina sisältäen henkilökohtaisen ohjauksen, lisäksi sinulla on ryhmävalmennuksen jälkeen mahdollista saada yksilöohjausta. Aika huikea paketti tarjolla siis!

Meillä Valmennuskeskus Publicilla ajatellaan niin, että jokainen työnhakija on oman tilanteensa asiantuntija. Työotteessamme lähdemme miettimään asioita asiakaslähtöisesti; mikä juuri sinun tilanteessasi on paras ratkaisu, mitkä vaihtoehdot koet omiksesi, mitä sinä haluat tulevaisuudessa tehdä. Joskus oman tilanteen kokonaiskuvan sekä erilaisten mahdollisuuksien hahmottaminen on helpompaa, kun asioita voi miettiä yhdessä toisen ihmisen kanssa. Aika usein ihminen nimittäin ”jumiutuu” tietynlaiseen tapaan ajatella eikä välttämättä itse huomaa kaikkia muita vaihtoehtoja, missä omaa osaamista voisi hyödyntää. Tällaisessa vaihtoehtojen ja näkökulmien avartamisessa ja selkeyttämisessä valmentajamme auttavat mielellään. Lisäksi oman osaamisen tunnistaminen on usein haasteellista. Oma osaaminen näyttäytyy itselle usein itsestäänselvyyksinä eikä sen sanottaminen aina ole helppoa. Tällaisessa työskentelyssä ja oman osaamisen tunnistamisessa olemme apunasi. Lisäksi tuemme sinua siinä, että tunnistat oman ammatti-identiteettisi sekä tuemme ja kannustamme sinua olemaan rohkeasti ylpeä omasta osaamisestasi sekä näkemään oman kokonaispotentiaalisi.

Emme ”tuputa” sinulle sellaisia vaihtoehtoja, joita et koe omaksesi, vaan tarjoamme erilaisia näkökulmia ja vinkkejä tilanteeseesi. Lisäksi ohjeistamme ja tuemme sinua selkeyttämään ne konkreettiset askeleet, joita ottamalla pääset tavoitteeseesi. Mietimme yhdessä kanssasi, mitä sinun tulee käytännön tasolla tehdä, jotta tavoite on mahdollista selvittää. Mietinnässä menemme niin sanotusti ”ruohonjuuritasolle” eli selkeytämme, mitä asioita ja missä järjestyksessä sinun täytyy tehdä, jotta oma uratavoitteesi on mahdollista toteuttaa. Erilaisia mahdollisuuksia on paljon, ne vain täytyy nähdä! Tässä nimenomaan olemme sinun apunasi ja tukenasi. Tuen konkreettiset keinot ovat yksilöllisiä; voimme yhdessä etsiä esimerkiksi sinua kiinnostavia koulutusvaihtoehtoja työvoimakoulutuksista tai suoraan oppilaitosten sivuilta. Voimme auttaa täyttämään hakupapereita. Voimme katsoa kanssasi työllistymiseen liittyviä vaihtoehtoja, etsiä niin sanottuja piilotyöpaikkoja, auttaa hakemusten sanamuotojen viilaamisessa tai ansioluettelon tekemisessä. Tuen muoto lähtee sinun tarpeistasi.

Mottomme on: Sinä päätät – yhdessä onnistumme! Lähdetään yhdessä hahmottelemaan juuri sinun näköisesi ja sinulle sopiva urapolku.

Sanna Voutilainen

Projektipäällikkö & uravalmentaja