Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Uravalmentajana Valmennuskeskus Publicilla

Uravalmentajana Valmennuskeskus Publicilla

Aloitin työt Publicilla kesällä 2018 ja olen pääasiassa vastannut Salossa toteutettavista 20-40 päivän uravalmennuksista. Valmentajan työ on ollut paljon monipuolisempaa kuin ehkä ensin ajattelisi. Tärkeintä työssä on asiakkaiden toiveiden kuunteleminen ja työllistävien tulevaisuuden suunnitelmien laatiminen yhdessä asiakkaan kanssa. Olen vetänyt jo useita valmennuksia ja huomannut, että jokaisessa ryhmässä on erilaisia asiakkaita. Valmennukset on suunniteltava asiakaslähtöisesti jokainen hieman eri tavalla, niin että kaikki saavat toivomaansa apua työnhakuun ja urasuunnitteluun. Työ pitää myös sisällään yhteistyötä ja kommunikointia TE-toimiston ja alueen yrittäjien kanssa. Publicilla olen tykännyt siitä, että valmentajien näkemyksiä kuunnellaan ja jokainen pääsee hyödyntämään omaa erityisosaamistaan. Itselleni pedagogisesta osaamisesta on ollut hyötyä ryhmien kanssa työskennellessä ja kirjoitustaitoa olen hyödyntänyt auttaessani asiakkaita sanoittamaan osaamistaan. Publicista voisin sanoa, että laatua arvostetaan. Mikä on hyvä juttu. Valmentajat ovat pitäneet Valkku-uraopasta hyvänä työkaluna. Työ on itsenäistä, mikä sopii minulle. Työtoverit ovat kuitenkin mielellään jakaneet omaa asiantuntemustaan ja heiltä saa paljon hyviä vinkkejä. Toisella valmentajalla voi olla asiantuntemusta esimerkiksi joltakin tietyltä alalta. Yhteiset tiimipäivät tuovat piristystä ja uusia ideoita päivittäiseen työhön. Uravalmentajan työssä onnistumiset motivoivat. Yksi parhaista hetkistä oli, kun kaupassa asioidessani tiskin takaa tervehtikin hiljattain uravalmennuksen käynyt asiakas! Petteri Sääskilahti, uravalmentaja Salo 8.2.2019