Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Terveiset Salon ura- ja työnhakuvalmennuksista

Terveiset Salon ura- ja työnhakuvalmennuksista

Tammikuusta 2018 alkaen Valmennuskeskus Public on toteuttanut Salossa useita eri mittaisia uravalmennuksia (20–40 päivää) ja loppuvuodesta 2018 aloitimme 5–10 päivän tehokkaat työnhakuvalmennukset. Uravalmennuksissa asiakas saa kokonaisvaltaisesti tukea työ- ja koulupaikan hakuun, sekä tutustuu potentiaaliseen työnantajaan ja alaan käytännössä työelämässä tai oppilaitoksessa. Työnhakuvalmennuksessa asiakkaamme työnhakuasiakirjat ja työnhakumenetelmät hiotaan huippuunsa.

Salo on elinkeinoalueena kiinnostava, koska alueella on pitkään toiminut teknologiateollisuutta, televisiovalmistaja Salora sulautui Nokiaan ja tämä edelleen Microsoftiin. Toiminnan loppuminen 2015 muistetaan valtakunnan ykkösuutisena.

Tällä hetkellä Salon seudulla on kova tarve työntekijöille esimerkiksi metalli- ja kuljetusalalla. Myös varhaiskasvatuksen ja hoiva-alan työntekijöille on kysyntää. Entiset Nokian työntekijät ovat sijoittuneet työelämään hyvin ja samoissa Nokian tiloissa Valmennuskeskus Publicin kanssa toimii yrityksiä, jotka valmistavat muun muassa aurinkopaneeleita ja lääkintärobotteja. Teknologia-alan työt eivät ole kokonaan hävinneet, nyt yhden ison yrityksen tilalla vain on monta pientä- ja keskikokoista yritystä.

Entä miten asiakkaamme ovat ottaneet valmennukset vastaan? Pienyrittäjänä ja kaupanalan palkkatyössä pitkän työhistorian tehneen, Eva Sillanpään, ensimmäinen ajatus oli:

– Miten ihmeessä saadaan kulutettua kokonainen kuukausi, 20 arkipäivää niihin asioihin, tulen varmasti pitkästymään siellä istumassa kaiket päivät tekemättä paljon mitään, Eva pohti.

Valmennukseen tultua ennakkokäsitykset kuitenkin osoittautuivat turhiksi:

Runsas sisältö yllätti. Asioita käytiin laajemmin ja syvällisemmin kuin olin etukäteen ajatellut, myös rauhallinen tahti edes auttoi, että kaikki ehtivät osallistua. Monipuolisesti käsiteltiin eri juttuja, huomioiden koko ryhmän erilaiset tarpeet. Tehtävät laittoivat ajattelemaan sellaisia asioita, joita tulee pidettyä ehkä itsestäänselvyyksinä tai ei osaa tarpeeksi tuoda esiin itsestään esim. työnhakutilanteessa. CV:ni kaipasi myös kipeästi päivitystä, olihan se ”hieman vanhanaikainen”, Eva nauraa.

Uravalmennukseen sisältyy käytännön tutustumisjakso työelämässä. Eva teki oman työhön tutustumisensa Salon elektroniikkamuseossa:

– Työssäni oli käsinkosketeltavasti palanen suomalaista liike-elämän merkittävää historiaa. Olo oli samaan aikaan nostalginen ja juhlallinen käsitellessä menneiden vuosikymmenten ex-salaisia kansioita!

Onko Salo toipunut irtisanomisista? Salolaisena Eva tuntee Nokian ja Microsoftin lähdöt vielä alueen ilmapiirissä, mutta näkee paljon positiivisia merkkejä lähitulevaisuudessa:

–  Aivan täysin ei ole toipunut, vaikutukset näkyvät vieläkin. Yritykset kuitenkin palkkaavat Salossa tällä hetkellä lisää väkeä, maltillisesti mutta melko hyvää tahtia kuitenkin. Työpendelöinti tulisi nähdä positiivisena mahdollisuutena, palkka voi olla suurempi ja elinolot pitkästä matkasta huolimatta itselleen mukavat, Eva kiteyttää lopuksi.

Valmennuskeskus Publicin ura- ja työnhakuvalmennukset ovat käytännönläheisiä ja konkreettisia. Valmennukset tarjoavat henkilökohtaista ohjausta työnhaun yksilöllisiin tarpeisiin. Ryhmämuotoinen valmennus tarjoaa lisäksi mahdollisuuteen vertaistuelliseen oppimiseen ja yhdessä tekemiseen.

Lisätietoja valmennuksista saat Salon TE-toimiston verkkosivuilta:

Uravalmennukset

Työnhakuvalmennukset

Petteri Sääskilahti, uravalmentaja

15.1.2019 Salo