Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Uravalmennus Ohjuri

Uravalmennus Ohjuri

Työttömyys ja karenssi. Mitä seuraavaksi? Työvoimatoimiston virkailija soittaa ja kertoo, että olen päässyt ensimmäiseltä varasijalta seuraavalla viikolla alkavaan uravalmennukseen. Valmennuksen aikana maksetaan työttömyyspäivärahaa ja yhdeksän euron kulukorvaus karenssista riippumatta. Huh. Talous pelastettu hetkeksi. Mutta mikä se uravalmennus olikaan?

Luen esitteen uudelleen. Kuulostaa hyvälle! Pääsen pohtimaan tulevaisuuttani ja uraani ammattilaisen kanssa.

Ensimmäinen päivä:

Jännittää kamalasti. Onkohan siellä kaikki ihan urpoja? Millainen valmentaja on? Saako tästä jotain irti?

Jännitin turhaan. Jo alussa kävi selväksi, että ryhmään oli valittu mahtavia tyyppejä, ja että vaikka jokaisen tausta olikin erilainen, niin tunnelma oli leppoisa. Valmentajakin vaikutti kokeneelta asiantuntijalta. Aika tiukka täti, mutta kertoi hyviä juttuja ja sai naurun tarttumaan.

Loput päivät:

Päivitettiin CV. Tehtiin työhakemuksia. Metsästettiin piilotyöpaikkoja. Tutustuttiin koulutusmahdollisuuksiin. Käytiin tutustumassa mielenkiintoisissa kohteissa. Välillä kuunneltiin kiihkeää sanomaa työnhakemisesta ja sitten taas naurettiin. Ajatus omasta tulevaisuudestakin alkoi valkenemaan tietotulvan ja keskustelujen myötä.

Ehdin olla valmennuksessa kaksi viikkoa ja sain töitä. Tästä suuri kiitos kuuluu myös ryhmäläisille, joiden mahtavien vinkkien avulla valmistauduin työhaastatteluun. Tärkeimpinä mieleen jäivät: ”Käy ennen haastattelua suihkussa.”; ”Muista pukea vaatteet.”; ”Älä mene kännissä.”; ”Ole oma itsesi.”

Suosittelen uravalmennusta kaikille, jotka pohtivat, mitä sitä tekisi seuraavaksi.

 

Saana Peltoniemi 19.10.2018 osallistuja /  Uravalmennus Ohjuri Seinäjoki