Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

Etelä-Pohjanmaan uravalmennukset

Etelä-Pohjanmaan uravalmennukset

Olemme toteuttaneet Etelä-Pohjanmaalla uravalmennuksia vuodesta 2013 lähtien. 18 päivän mittainen Ohjuri-uravalmennus on tarkoitettu TE-toimiston työnhakija-asiakkaille, jotka miettivät ura- tai koulutusmahdollisuuksia. Valmennuksessa keskitytään yksilölliseen urasuunnitteluun ja konkreettiseen työnhakuun. Palaute valmennuksista on ollut erittäin hyvää, ja valmennuksen päätteeksi osallistujilta kerättävän OPAL-palautteen keskiarvo on ollut tämän vuoden 18 valmennuksen osalta 4.2/5.

Saimme haastateltavaksemme valmennukseen osallistuneen Niina Keskisen. Niinalla ei alkuun ollut juurikaan ennakko-odotuksia valmennuksesta. ”En tiennyt mitä odottaa, mutta osasin aavistaa, että keskitymme päivittämään cv:t sun muut”, Niina kommentoi.

Niina kertoo valmennuksen sujuneen hyvässä ja rennossa ilmapiirissä. Ryhmässä keskusteltiin paljon hyväntuulisesti porukalla ja jo muutamassa päivässä osallistujien kesken vallitsi loistava ryhmähenki. Valmennuksen aikana tehtiin monenlaisia harjoituksia ja opittiin uutta tietoa työnhaun saloista ja mahdollisuuksista. Niina pohtii ehkä mielenkiintoisimmaksi asiaksi mieleen jääneen tietopommin vuokrafirmoista sekä internetin laajuudesta työmarkkinoilla.

Niina kertoo saaneensa valmennuksesta myös konkreettisia hyötyjä. ”Sain paljon motivaatiota työnhakuun ja halua löytää töitä. Ryhmässä toimiminen ja yhteenkuuluvuus antoi myös paljon. Valmennus antoi minulle myös varmuuden kokeilla jotain uutta.”

Niina kertoo myös työnhakutapojensa muuttuneen valmennuksen myötä. Esimerkiksi hän mainitsee osaavansa arvostaa työkokemuksiaan uudesta näkökulmasta sekä saaneensa paljon uutta lisätietoa omaan työnhakutapaansa. Niinan kohdalla valmennus johtikin onnellisesti työllistymiseen valmennuksen aikana. Mutta suosittelisiko hän valmennusta muille työnhakijoille?

”Kyllä ehdottomasti! Ihan höpönpöppö puheita sellaset ennakkoluulot kuin ”varmaan tylsä työkkärin kurssi taas”. Ei todellakaan! Aivan harmitti kun loppui. Oli äärettömän mukavaa ja mielenkiintoisia asioita ja tietoa! Lisää tälläisiä, aivan huippua!”

Voit ilmoittautua uravalmennukseen Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston kautta. Lisätietoja saat osoitteesta www.valmennuskeskuspublic.fi, tai ottamalla meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. (puh. 020 7280 345, sähköposti: public@valmennuskeskus.fi)