Tammasaarenkatu 1, 00180 Helsinki  020 728 0345  public@valmennuskeskus.fi

”Enhän minä tällaista tarvitse… – kuinka väärässä olinkaan” Kokemuksia Proaktiivisen työllistymisen palvelusta

”Enhän minä tällaista tarvitse… – kuinka väärässä olinkaan” Kokemuksia Proaktiivisen työllistymisen palvelusta

Myönnän jo heti alkuun, että olin erittäin skeptinen palvelusta ja sen hyödyistä minulle. Istuin pari-kolme viikkoa luokan nurkassa ja tein muita asioita koneella miettien ”enhän minä tällaista tarvitse, kyllähän minä tiedän miten somea käytetään”. Kuinka väärässä olinkaan! (Kurssista, en somesta.) En vain heti osannut katsoa hyötyjä oikeasta paikasta, joten onneksi jäin ja osallistuin loppuun asti.

Vaikka koen, että LinkedIn:in käyttö ja Duunitorin sokkelot olivat jo hallussa, niin sain silti kurssista hurjasti irti. Minulle viikottainen tapaaminen merkitsi tukiverkostoa, inspiraatiota ja kannustusta. Joka viikko tiesi, että siellä on joku pallottelemassa samoja asioita kuin minä. Joka viikko käytiin jokaisen tilanne läpi ja aidosti iloittiin, kun jollekin kävin hyvin. Kun tuli hylsyjä, niin yhdessä analysoitiin tilannetta ja valettiin luottamusta tulevaan.

Palveluun kuului myös spontaaneja koulutuksia ja osaamisen jakamista, koska sisältö rakentui muutaman ensimmäisen viikon jälkeen täysin osallistujien mukaan. Mielestäni on parasta, että jokainen voi tuoda pöytään oman osaamisensa ja verkostonsa, jotka voivat auttaa muuta. En ollut ikinä ajatellut yrittäjyyttä tai myynyt itseäni asiantuntijana työmarkkinoilla, ennen kuin kaveri kurssilla taputti CV-esitelmäni jälkeen ja huudahti iloisesti  ”Maria, uskomatonta että sulla on noin paljon noin nuorena – susta tulee vielä vaikka mitä!”.

Lisäksi sain henkilökohtaista valmennusta, joka aktivoi oman työnhakuni ihan toiselle tasolle. Kouluttajamme kävi läpi CV:ni ja hakemukseni, sekä coachasi työnhakutahtiani. Työnhaku yhtäkkiä ei tuntunutkaan niin pelottavalta, kun joku sanoi ”Hei, sun hakemus ja kokemus on ihan todella hyvä. Nyt vaan haet ja uskot itseesi!”. Yksin näitä asioita pyöritellessä voi jäädä jumiin.

Proaktiivisen työllistymisen palvelu voi joillekin avata konkreettisia arkkuja (esim. miten räätälöidään LinkedIn-profiili ja kuinka soitellaan avointen työpaikkojen perään), mutta minulle palvelu tarkoitti sitä, etten ollut tilanteessani yksin. En ollut luuseri, enkä osaamaton, koska olin joutunut työttömäksi. Työttömyysjaksoni opetti minua löytämään ja kertomaan selkeästi vahvuuksistani, eikä mikään näistä kuukausista ole mennyt hukkaan. Iso osa etenemistäni oli myös tämä palvelu. Kun sille antaa mahdollisuuden ja heittäytyy, niin se voi avata vaikka mitä ovia ja ikkunoita. Suosittelen Proaktiivista lämpimästi kaikille työttömyyden epävarmuuteen joutuneille, koulutukseen ja työkokemukseen katsomatta.

-Maria Nyroos, Proaktiivisen päättänyt osallistuja